Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Goed verhaal, behalve het stukje over percentages van werknemers die al of niet positief tegenover veranderen staan. Ik geloof er niet in dat je die algemene uitspraak kunt doen. Welk onderzoek is dat en waar kan ik het vinden? Verwijzen naar “recent onderzoek” zonder een bron te vermelden is voor mij altijd reden tot wantrouwen. Geen enkele werknemer staat categorisch positief dan wel negatief tegenover het verschijnsel verandering op zichzelf. De houding van een werknemer wordt bepaald door de inhoud van de verandering. Waar gaat het heen en ziet de werknemer dat zitten? Natuurlijk is er wel verschil in dynamiek tussen de ene of de andere werknemer, maar de meeste werknemers willen best wat nieuws proberen, zolang ze maar serieus genomen worden en mee mogen doen aan het vormgeven van de verandering. Ze willen best veranderen, ze willen alleen niet veranderd worden. Dat sluit aan op de trend naar ontbazing waar in het stuk sprake van is.

@KoosdeHeer Kan met je meevoelen als het gaat om irritatie over ‘bronloze’ onderzoeksgegevens. Percentages zijn afkomstig uit ‘Energiemonitor 2014’, onderzoek onder ruim 5000 werknemers in Nederland dat binnenkort wordt gepubliceerd en waaruit ik alvast heb geput. Hierin is (onder meer) houding ten opzichte van veranderen gemeten. Net als meten van tevredenheid of bevlogenheid kan dat, maar er zijn el allerlei ‘maren’ aan verbonden die jij opsomt. Veel daarvan hebben te maken met de organisatorische context waarin veranderingen plaatsvinden. Wanneer die context in de in het artikel aangegeven richting evolueert, zal je zien dat emotionele houding tegenover veranderen veel positiever wordt.

[…] Wat is bepalend voor slagen of falen? Lees over de drijfkrachten van positieve energie, ambities en de focus op gedrag en prestaties in: Waarom Airbnb en Booking.com vaart maakten en Oad tot stilstand kwam. […]

x
x