Commercial vitae

Columns

Geloof het of niet, maar het stond er. Ik werkte me weer eens door een stapel sollicitatiebrieven voor een managementfunctie. Niks spectaculairs, gewoon een beetje leiding geven en verder je eigen werk doen en vooral niet de hele tijd medewerkers lastig vallen met allerlei vragen en ideetjes.

‘Bergbeklimmen om mijn grenzen te verleggen, wildwatervaren om te leren omgaan met het onvoorspelbare en schaken om mijn strategische vermogens aan te scherpen’. Ja echt, het stond er.

Opvrolijken

In deze extreme vorm was ik het nog niet tegengekomen, maar het ergerde me niet. Ik genoot! Weer een  WC-EEND, zei ik tot mijn collega, maar dit keer raszuiver. Uitnodigen, concludeerden wij, blij dat ons saaie kantoorleven een uurtje zou worden opgevrolijkt.

Hoe dunner de voorgeschiedenis, hoe dikker de ver...

Koos Overbeeke
Leuk en inspirerend!

Lachen Paul :-)
Irma de Graaf
Geachte heer Verburgt, beste Paul,

Terwijl ik tot over mijn knieën in het sollicitatie-moeras was gezakt en net het zoveelste sombere stuk over 40+ers op de arbeidsmarkt met tegenzin had gelezen, kwam ik deze column van je tegen.
Wat een heerlijke observatie! Ik heb hardop gelachen en geen moeras dat mij nu kan afremmen! Ain't no mountain high enough ... tralalalala !

Bedankt,
Irma de Graaf
Dema Vahi
Wat een cynisch stuk. Jammer om te constateren (niet voor het eerst) dat ook de sollicitatie selecteur niet ongevoelig is voor vooroordelen.
Leon Keemer
Beste Paul,

Leuke en grappige bijdrage. Ik denk dat dit cv in ieder geval nieuwsgierigheid opwekte naar de persoon achter het cv, want je hebt de persoon uitgenodigd voor een gesprek (of was dit cynisme?). Ik ben wel met je eens dat sommige sollicitanten het overdrijven. Tegelijkertijd doen organisaties net zo hard mee. Lees er een willekeurige vacaturetekst maar eens op na. De bullshit terminologie vliegt om je oren. Ik denk dat je als sollicitant in een cv de balans moet zien te vinden tussen informatie geven en jezelf aanprijzen. Als je die balans op een originele manier kunt vinden (we noemen het infotainment?) dan kan zelfs de meest cynische recruiter niet om je heen ;-)
Klaas Bos
Haha, mooi geschreven. Zo is het!
Joost van Boeschoten
Hilarisch.
Idee: bij een sollicitatie dit stuk eerst inzenden en dan de eigen eerlijke sollicitatie erachteraan?

Meer over Personal Branding