Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Een babyboomer die zichzelf liever als pragmatiker ziet.

Een babyboomer die zichzelf liever als pragmatiker ziet.

Een babyboomer die zichzelf liever als pragmatiker ziet.

Sorry Paul, Ik herken er weinig in. Dit gaat toch niet over jezelf? Ik zie eerder een grote wilskracht en een doorzettingsvermogen bij juist die mensen die zich in de jaren 80 agv van ‘crisis’ hebben moeten aanpassen door andere carrieres te maken dan waarvoor ze waren opgeleid. Volhardend en kunnen dealen met tegenslagen. En de trendy yup van toen is uitgestorven. Ook deze jongens zijn ‘wijzer’ geworden door hun ervaringen en staan vandaag beslist anders in het leven dan in de jaren 80.

gezien vanuit een zelf analyse is het niet gek om de verloren generatie de genoemde eigenschappen toe te rekenen.
Als je kijk hoe weinig van deze groep hun verantwoordelijkheden op maatschappelijk gebied durven nemen en dit overlaten aan de generatie hiervoor is het geheel juist. Het is juist te hopen dat de nieuwe generatie niet in de zellfde valkuilen komt te vallen, echter deze zijn met geheel nieuwe technologieen op gegroeit. Deze kans heeft de verloren generatie niet gehad. Wat niet wegneemt dat ook zij eens hun verantwoordelijkheden dienen te nemen.

De toonzetting van deze column is er een van verdediging tegenover het in een hokje worden geplaatst. Maar degene die dat hokje creëert ben je zelf. Dat je tot een bepaalde generatie behoort is niet meer dan een gegeven, een feit in economisch, cultureel en bevolkingstechnisch perspectief. Jij voelt je aangevallen blijkbaar. Jammer. (Misschien heb ik er minder last van omdat ik een vrouw ben uit de Verloren Generatie??)

Toon alle 6 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of