Channels

Een goede manager heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kanten, beschikt over humor en zelfvertrouwen. Het belang van controle en macht afneemt, terwijl empathie en vertrouwen belangrijker worden.

Managers schatten de betrokkenheid en emotionele intelligentie van hun medewerkers vrij laag in, terwijl ze het wel belangrijke eigenschappen vinden. Op dat gebied is nog veel te verbeteren, maar leidinggevenden moeten minder ongeduldig zijn. Ook intuïtie vinden zij belangrijk maar in de praktijk is daar nauwelijks aandacht voor.

Vijf tips

1. Maak de toekomst. Beantwoord de vraag ‘waar gaan we naartoe?’ en zorg dat de mensen rondom je begrijpen hoe die reis eruit ziet
2. Zorg ervoor dat de zaken worden gedaan. Wat je weet wordt wat je doet. De vraagstelling hierbij luidt: ‘Hoe kunnen we er zeker van zijn dat we daar zullen geraken waar we naartoe willen?’
3. Rekruteer jong talent. Leiders die vandaag jong talent weten te optimaliseren beantwoorden de vraag: ‘Wie vergezelt ons op deze reis?’ Talentmanagers weten hoe talent te identificeren, te vormen en te rekruteren om nu resultaten te behalen.
4. Vorm de volgende generatie.  Goed bazen verzekeren resultaten op korte termijn terwijl ze ook  de competenties verzekeren die het bedrijf straks nodig heeft.
5. Investeer in jezelf . De basis van deze code is persoonlijke bekwaamheid. Effectieve leiders kunnen niet worden gereduceerd tot wat ze weten en doen.  Wie ze als mens zijn heeft alles te maken met wat ze kunnen bereiken met en via anderen.

Lees ook:

Span of control

Deze tips zijn een baken voor goed leidinggeven. Af en toe gaat het toch mis. Wat zijn de belangrijkste valkuilen?

Zes valkuilen
In moeilijke tijden hebben leidinggevenden de neiging genoegen te nemen met minder kwaliteit. Dit is een van de valkuilen. Hier zijn ze alle zes:

  1. Concessies doen aan kwaliteit
  2. Besparen op de verkeerde dingen
  3. Minder aandacht schenken aan klantencontacten
  4. Medewerkers met handen en voeten binden
  5. Werkdruk te veel verhogen
  6. Wachten op een economische ommekeer

Geef hier niet aan toe; voorzien is voorkomen!

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen artikelen in andere media. Bij elke bijdrage vermelden wij de oorspronkelijke bron.(Bron: Express en ManagementPlein door: bureau Robert Half)

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Managers schatten de betrokkenheid en emotionele intelligentie inderdaad laag en moet verbeterd worden, ik denk dat dat door middel van die 5 tips wel moet lukken!

Groetjes,
Lison van Langen

x
x