Creativiteit is een proces

Columns

Creativiteit wordt door velen gezien als een random proces. Iets waar je niet veel invloed op hebt. De heersende gedachte is dat ideeën vaak zomaar uit de lucht komen vallen. De praktijk laat het tegendeel zien.

In mijn jaren werkzaam als constructeur bij Lely Industries werd me geleerd dat als een ik nieuw idee had, dat ik dat dan zo snel mogelijk moest indienen. De praktijk had Lely geleerd dat een te patenteren idee vaak binnen korte tijd elders werd gepatenteerd. Blijkbaar zit er een systematiek in creativiteit en dat biedt mogelijkheden om creativiteit procesmatig in te richten.

Deepak Chopra heeft deze structuur “De wet van creativiteit” beschreven en het inspireerde mij om dat te delen. Dit vanwege de noodzaak voor veel bedrijven om meer creativiteit in te zetten voor hun voortbesta...

Jozef Van Giel
Deepak Chopra lijkt me niet direkt een betrouwbare bron om wetenschappelijk onderbouwde informatie te gaan halen. Als ik dus zo'n naam tegenkom stop ik onmiddelijk met lezen. Ik ben meer kwaliteit gewend van deze website.
Kijk hier maar: http://rationalwiki.org/wiki/Deepak_Chopra

Meer over Creativiteit