Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Dank voor het delen van deze mooie case. Ik geloof heel sterk dat het alleen lukt om met elkaar te veranderen als je dit in het ‘dagelijkse’ werk vorm geeft en met elkaar ontdekt welke patronen er zijn. Van ‘onbewust onbekwaam’ naar ‘bewust onbekwaam’ (dit is een erg ongemakkelijke fase die strakke regie hoeft, aangezien de kans op afhaken hier het grootste is) om bij ‘bewust bekwaam/onbewust bekwaam’ uit te komen. Elkaar aanspreken op oud gedrag, blijkt vaak een belemmerende factor. Hierbij is, in mijn ervaring, het uitvergroten van voorbeeldgedrag (‘find the bright spots, Switch Dan & Chip Heath) én humor de twee belangrijkste elementen om oud gedrag los te laten en nieuwe werkwijzen te introduceren. Heel leuk om hier ervaringen over te delen.

Leuk artikel, met enkele kanttekeningen. Een manager is geen gymleraar en de perfecte fout bestaat niet. Er wordt te veel gesproken over ‘ze’ en te weinig over ‘we’. En als jullie aanpak werkt, ga er dan mee door, de kracht zit ‘m in de overtuiging. Net als de overtuiging dat er een perfecte fout zou zijn of dat veranderen niet gemakkelijk zou zijn. Verander het perspectief en je helpt om de overtuiging te veranderen, dan heb je de bron te pakken.

Els en Constant,

Bedankt voor jullie reactie. Voorbeeldgedrag en humor spreekt ons erg aan. Die geven we in de activiteiten in het Change Support portal ook een belangrijke plek. Kennisdelen doen we graag. We hebben 2 workshops gepland op 2 en op 30 november in het midden van het land, stuur ons even een mailtje of een linkedin bericht dan sturen we je een uitnodiging. En het begrip perfecte fout wil niet de fout benadrukken maar de perfectie van de poging om het beter te doen. Als ik tegen leerlingen zei dat ze een perfecte fout gemaakt hadden was dat een blijk van waardering voor die leerlingen. Constant ik sluit ook aan bij de verandering van perspectief om te helpen overtuigingen te veranderen, daar besteden we ook veel tijd aan, ik hoop dat dat ook blijkt uit het artikel

x
x