Waarom investeren in zelfsturing en intern ondernemerschap?

Cover stories

Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van werken tekort schiet. Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organische vormen van leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten. Maar hoe geef je leiding aan zo'n transitie? En hoe verandert dit jou als leidinggevende? Pluk de vruchten van de worstelingen en de successen van Bakker van Maanen.

Het verhaal begint met een stevige portie frictie en frustratie. ‘Ik was niet langer happy met mezelf, m’n broer en ons bedrijf’ zegt Johan van Maanen, die samen met zijn broer Henk-Jan leiding geeft aan Bakker van Maanen. Deze grote bakker heeft stevige...

L.J. Lekkerkerk
Lid sinds 2019
Wat een mooi verhaal en wat een moed van Johan en Henk-Jan om het roer zo om te gooien. Het lijkt of alle belanghebbenden hierdoor meer waarde ervaren en/of creëren.
Martin Waaijer
Pro-lid
Ronald, bedankt voor het delen van je verhaal. Zeer herkenbaar voor mij als vakgenoot. Ik werk voornamelijk voor bedrijven waar techniek een belangrijke rol speelt. Het is frappant hoe universeel dit organisch leiderschap is.
Ronald van der Molen
Auteur
Hartelijk dank voor jullie reactie en sympathieke woorden. Smaakt dit naar meer? In mijn nieuwe boek 'De kracht van organisch leiderschap' lees je de verhalen van 9 anderen Nederlandse bedrijven en instellingen die een soortgelijke transitie hebben doorgemaakt.

Meer over Sturen op verantwoordelijkheid