Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Mooi verslag. Interessant dat jullie artikel begint met de stelling “Veel bedrijven zijn gebouwd op achterhaalde managementdenkbeelden”. Dit sluit mi aan bij wat ik tegen kom bij mensen als Frederic Laloux, Jan Rotmans, Wouter Hart en de makers van VPRO’s Tegenlicht. We worden uitgenodigd om vanuit een andere paradigma naar menselijke samenwerking te kijken. Op veel plekken worden deze uitnodiging aangenomen en het verhaal van Jeroen is daar een boeiend voorbeeld van. Met dank voor het delen.

Bij Auxilium, onder leiding van Joris Kleinveld, wordt op een vergelijkbare, inspirerende manier gewerkt. Met volop ruimte aan professionals, en een inspirerende managementstijl.

Zie http://www.auxilium.nl/

Een inspirerend artikel. De kracht van eenvoud heel herder verwoord. Het bevestigt voor mij nog sterker dat het weglaten van complexe systemen veerkracht geeft. Dat geldt net zo hard in coaching en procesbegeleiding. Hoe groter de eenvoud, hoe groter het resultaat. bedankt voor het delen!

Goed artikel, vooral het inzicht dat MKB tot 50 a 100 medewerkers andere dynamiek kent dan grote organisaties. Als je dan toch een boek gaat schrijven dan zie ik nog een andere uitdaging: hoe ga je grote organisaties (>100 medewerkers) wel kleinschalig organiseren, zodat je het beste pakt van beide werelden?

Goed artikel, ook geschikt voor leidinggevenden in het onderwijs. Mooi voorbeeld van omdenken: benader docenten als professionals en vraag ze te doen wat ze leuk vinden, goed kunnen en een steentje bij te dragen. Vervolgens te meten wat hun resultaten en bijdragen zijn geweest aan het grote geheel….

Zeer inspirerend artikel, dank voor het delen! De drie principes zijn zo logisch, dat je je afvraagt waarom niet meer bedrijven deze als leidend nemen in hun bedrijfsvoering.

Toon alle 6 reacties
x
x