Anders organiseren: ruimte voor ondernemende professionals

Cover stories

CM Telecom in Breda is een snelgroeiende zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in het afhandelen van grote hoeveelheden sms-berichten en betalingen voor de B2B markt. Jeroen van Glabbeek is zestien jaar geleden deze onderneming gestart vanuit de filosofie dat werk iets moet zijn dat je leuk vindt en waarbij je meer hersencapaciteit gebruikt dan de gemiddelde zeven procent. De afgelopen jaren heeft CM Telecom diverse onderscheidingen ontvangen waaronder: ‘Slimste Bedrijf’, ‘Great Place To Work’, en ‘FD Gazelle’ voor de snelle groei. Hoe werkt de aanpak van Jeroen van Glabbeek in de dagelijkse praktijk en wat kunnen andere dienstverleners leren van deze manier van werken en anders organiseren?

Interview door Cris Zomerdijk en Sjuk Akkerman

Veel bedrijven zijn gebouwd op achterhaalde manag...

Paul Engel
Mooi verslag. Interessant dat jullie artikel begint met de stelling "Veel bedrijven zijn gebouwd op achterhaalde managementdenkbeelden". Dit sluit mi aan bij wat ik tegen kom bij mensen als Frederic Laloux, Jan Rotmans, Wouter Hart en de makers van VPRO's Tegenlicht. We worden uitgenodigd om vanuit een andere paradigma naar menselijke samenwerking te kijken. Op veel plekken worden deze uitnodiging aangenomen en het verhaal van Jeroen is daar een boeiend voorbeeld van. Met dank voor het delen.
Roos Dael
Bij Auxilium, onder leiding van Joris Kleinveld, wordt op een vergelijkbare, inspirerende manier gewerkt. Met volop ruimte aan professionals, en een inspirerende managementstijl.

Zie http://www.auxilium.nl/
Een inspirerend artikel. De kracht van eenvoud heel herder verwoord. Het bevestigt voor mij nog sterker dat het weglaten van complexe systemen veerkracht geeft. Dat geldt net zo hard in coaching en procesbegeleiding. Hoe groter de eenvoud, hoe groter het resultaat. bedankt voor het delen!
Egon van der Veer
Lid sinds 2019
Goed artikel, vooral het inzicht dat MKB tot 50 a 100 medewerkers andere dynamiek kent dan grote organisaties. Als je dan toch een boek gaat schrijven dan zie ik nog een andere uitdaging: hoe ga je grote organisaties (>100 medewerkers) wel kleinschalig organiseren, zodat je het beste pakt van beide werelden?
Goed artikel, ook geschikt voor leidinggevenden in het onderwijs. Mooi voorbeeld van omdenken: benader docenten als professionals en vraag ze te doen wat ze leuk vinden, goed kunnen en een steentje bij te dragen. Vervolgens te meten wat hun resultaten en bijdragen zijn geweest aan het grote geheel....

Meer over Zakelijke dienstverlening