Toon je opmerkelijke kanten

Columns

De komende vier weken wil ik je graag deelgenoot maken van mijn ideeën over personal branding en zelfcreatie. Dat doe ik met vier korte colums, waarin achtereenvolgens de onderwerpen opmerkelijkheid, authenticiteit, autonomie en attentie aan bod komen. Ik wil graag een stapje verder gaan dan een serie artikelen met een hoog tipgehalte aanreiken en je uitnodigen om na te gaan wat het fenomeen personal branding/zelfcreatie voor jou betekent. Hoe sta je tegenover deze vorm van zelfpromotie? Roept het sympathie bij je op of ervaar je het als zinloos uiterlijk vertoon? Zie je het als de zoveelste voorbijgaande trend in managementland of is het misschien toch een blijvertje? Ben je in staat en bereid om jezelf en je ideeën aan je doelgroep te ‘verkopen’ of moeten ze je maar nemen zoals je bent?<...

Gerard Lappee
Ik wil even opmerkelijk zijn als ik ben! De column beschrijft voor mij hoe ik in het leven sta. Niet dat ik bewust kies voor het avontuurlijke, opmerkelijke pad. Maar wèl voor de dingen die ik leuk vind. Als vanzelf biedt dat ruimte voor authenticiteit en zelfexpressie.

Ik ben benieuwd naar de vervolgcolums. Hopelijk richt de schrijver zich dan uitsluitend op het beschrijven van het gewenste gedrag. Want door het herhalen van cliche's/mythes (zoals de 'maaiveldcultuur') blijven deze alleen maar in stand!

Meer over Personal Branding