7 tips voor online training

Columns

Als je nadenkt over het aanbieden van online of blended training is motivatie een belangrijk thema. Blijvende gedragsverandering vraagt om een lange adem en motivatie is zelden duurzaam. Het gaat om ‘discipline’ en hier zijn genoeg boeken over geschreven (de leukste: Drive van Dan Pink). Hoe zorg je dat een deelnemer aan een training elke week wil inloggen?

1. Maak het leuk en ‘haalbaar’
Leren is leuk als het lukt. Stap voor stap toewerken naar een leuk einddoel en continu de bevestiging dat je op de goede weg zit. Verhoog de moeilijkheidsgraad stapsgewijs, verras zo nu en dan met een bonus-activiteit (of juist niet) en gebruik alle mogelijkheden van multimedia.

2. Biedt hapklare brokken
De Khan Academy houdt religieus vast aan een maximum van 12 minuten per video. Een webinar heeft een be...


Eva | vergaderen
Vergaderen via internet heb ik nog niet gedaan. Het lijkt me wel leuk. Zijn er veel dingen die moeten aangepast worden? Vergaderen via de web biedt in ieder geval een pak voordelen. Geen organisatie van een locatie, veel meer audio en visuele mogelijkheden, geen onderlingene discusties over "voetbal" of andere niet ter zake doende onzin. Normaal geef ik trainingen over vergaderen, maar dan vergaderen op de klassieke manier. Misschien moet ik deze manier van vergaderen opnemen in mijn trainingsaanbod. Waar kan ik de nodige ervaring halen om online te vergaderen?

Meer over Talent ontwikkeling