Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Hiervoor zijn nog meer oplossingen een daarvan staat hier: http://www.hubspot.com/

Wat betreft de vraag over de hype, kijk hier eens

Je stelling ‘Sociale media gaan op termijn dure en vaak slecht werkende CRM systemen vervangen’ roept zeker reacties bij mij op:

Kunnen dure en slecht werkende CRM-systemen niet beter worden vervangen door goedkope, goed werkende CRM-systemen?

Hoe komt het dat ze slecht werken? Dat ligt toch meestal nauwelijks aan de software en grotendeels aan de organisatie er omheen, het gebrek aan samenwerking, regie op relaties, doel- en klantgerichtheid van de organisatie. Los je dat op door met sociale media aan de slag te gaan?

Sociale media zijn geen hype en zullen zeker blijven. CRM-systemen kunnen steeds gemakkelijker informatie importeren uit sociale media, maar zullen niet verdwijnen. Organisaties hebben namelijk niet genoeg aan de informatie die hun relaties zelf via sociale media bijhouden. Als ze daar genoeg aan zouden hebben, kunnen ze hun systeem beter opdoeken en een electronische kaartenbak aanschaffen. Dan is een CRM-systeem inderdaad te duur voor wat het doet.

CRM-systemen en sociale media kunnen je klantgerichte strategie slechts ondersteunen. In plaats van het CRM-systeem de schuld te geven en snel door te rennen naar het volgende middel, sociale media, kun je je beter afvragen hoe je snel concrete verbeteringen in doel- en klantgerichtheid binnen je organisatie tot stand kunt brengen.

Overigens, het is zeer de vraag of de ‘recentelijk overleden relatie’ die je noemt zijn status op LinkedIn of Facebook op tijd voor zijn verjaardag bijwerkt….

CRM is behalve software ook een strategie; beiden zijn nodig voor (klantgericht) succes!

Er zijn ook betaalbare en gebruiksvriendelijke CRM systemen die social media integreren. ‘Best of both worlds !?’. Iedereen kan / mag het zelf gratis en vrijblijvend testen via http://www.perfectviewcrm.nl. Ik nodig iedereen van harte uit dit te doen.

x
x