Sociale Innovatie in Nederland

Columns

Uit een onderzoek van dienstenbond CNV blijkt dat 68% van de medewerkers in Nederland weinig tot geen waardering ervaart voor de inbreng van hun ideeën. Of ze houden deze wijselijk voor zich, omdat ze anders direct met de uitvoering van het idee worden opgezadeld.
Uit het onderzoek blijkt ook dat er een verband is tussen functie-verblijftijd en innovatie. Mensen die langer op hun stoel zitten hebben op dit punt minder inbreng. Zou dit komen omdat ze niet de ervaringen van een andere werkgever meedragen zoals mensen die nog maar kort in dienst zijn of komt het omdat ze er inmiddels achter zijn dat er met hun ideeën weinig gedaan wordt?

Er worden 3 invalshoeken meegenomen in het onderzoek: veiligheid (mag ik met ideeën en afwijkende standpunten komen), steun (krijg ik steun bij ontwikkeling ...


Marjolein Hins
Lid sinds 2019
Dag Hans,

Goed artikel weer en fijn dat jij morgen ook in Den Haag aanwezig bent op het event van de Community of Talents, alwaar wij met 175 innovators onze kennis rondom innovatie gaan verzamelen voor ons nieuwe kabinet.

Tot morgen,
Hartelijke groet,
Marjolein

Meer over Innovatief organiseren