Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Beste Jeroen,

In je artikel noem je Holacracy. En terecht wijs je erop dat je erop beducht moet zijn niet achter een hype aan te lopen. En tegelijkertijd denk ik dat Holacracy op dit moment nog steeds één van de best bewaarde geheimen is.

Ik ben zelf in 2011 voor het eerst met Holacracy in aanraking gekomen. En hoewel ik nog niet begreep hoe het precies werkte, had ik wel direct door dat dit iets is wat zou kunnen werken. Maar ja, er zijn zoveel methodes en guru’s, welke moet je dan volgen?

Ik heb er dus eerst wat over gelezen op het internet, ben verschillende systemen gaan vergelijken en heb ervaringen gezocht. Dat was toen nog moeilijk omdat bijna niemand het deed, en er geen boek over bestond.

Op een gegeven moment heb ik de sprong gewaagd en ben me gaan certificeren. En dat heeft er mede toe geleid dat ik samen met Diederick Janse in 2013 een boek over heb gepubliceerd – zie http://www.gettingteamsdone.nl of http://www.workinflow.nl, en implementaties begeleid.

Anders dan in 2011 is er inmiddels al veel meer over bekend. Je kan ons boek lezen. Je kan ook bij bedrijven langs gaan die het toepassen. Bijvoorbeeld http://www.springest.nl of http://www.concept7.nl

Laat ik dit vooropstellen. Er is geen perfect systeem om samen te werken binnen een organisatie. Dat heb ik aan den lijve ondervonden na lange tijd gewerkt te hebben in verschillende omgevingen waarin verschillende systemen toegepast werden . Iedereen die je belooft dat het met invoeren van een nieuwe manier van werken ineens alles beter wordt, daar word ik zelf wantrouwig van.

Maar Holacracy is op dit moment wel het minst imperfecte systeem dat ik ken als je samen wilt werken om de organistie en het hogere doel van de organisatie te dienen.

[…] keek ik erg uit naar de keynote door Frederic Laloux op donderdagochtend. Zijn boek Reinventing Organizations  brengt behoorlijk wat discussie teweeg in de wereld van organisatieontwerpers en ik was benieuwd […]

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of