Overleven versus een beter leven in organisaties

Columns

Hij is weer uit, de MT500 van 2016! Elk jaar presenteert Management Team een overzicht van bedrijven en organisaties in Nederland met de beste reputatie. Maar wat zegt dit over het welzijn van medewerkers?

MT500 is niet het enige podium om organisaties in de etalage te zetten. Zo zijn er ook competities zoals ‘Best Managed Company’, een initiatief van Deloitte en ING en het ‘Top Employers Institute’ dat certificaten verstrekt voor organisaties met excellente arbeidsvoorwaarden. Hartstikke goed dat er zoveel aandacht wordt geschonken aan organisaties om zich op een positieve manier te onderscheiden zou je denken.

Toch geeft al deze positieve aandacht voor organisaties een wrange bijsmaak. Wat zijn dergelijke ranglijsten waard als tegelijkertijd het aantal arbeidsongeschikten met een psychis...

Branko Lastdrager
Een beter leven organisatie zou idealiter een basisvoorwaarde moeten zijn bij het structuren en organiseren van de organisatie en haar mensen. De werkelijkheid laat inderdaad vaak iets anders zien. Terwijl iedereen min of meer weet of ergens heeft gelezen; zorg voor tevreden medewerkers die prettig kunnen samenwerken in een gezond werkklimaat en je krijgt gelukkige klanten, burgers of patiënten. En blije klanten zijn een basisvoorwaarde om te kunnen overleven c.q. je bestaansrecht zeker te stellen.

Meer over Verwaarlozing en organisatierot