Organisatie filosofie

Columns

Veel grote organisaties hebben het in dit decennium lastig. De pijlers waarop succes werd gebouwd, vertonen sporen van een nare aantasting: groeischeuren. Bij ROC’s, woningbouwverenigingen, banken, heringedeelde gemeenten en ooit gezonde omvangrijke bedrijven zit meer geld in het onroerend goed dan ooit in kas. Ooit waren groter en beter synoniem. Inmiddels weten we beter. Grote scholen zijn niet per definitie betere scholen. Grote banken zijn niet altijd de beste banken. Van een grote schaal wordt je niet blijvend beter. Trendwatcher Adjiedj Bakas zag voor 2012 het begin van de teruggang van de grote jongens. De kleintjes zijn in zijn trendrapport voor 2013 steeds vaker aan zet.

Groter groeien betekende ook anders sturen.

Schaalgrootte had tenslotte schaalvoordeel. Ineens hadden managers ...

Gerard Jans
Wat een mooie column!
Rijk Binnekamp
Goed verhaal Wilco. Dit is naar mijn overtuiging de kant waar we op moeten! Zie ook http://www.managementsite.nl/30850/organisatiecultuur/missie-kernwaarden.html
E. Uffelen
Nog steeds interessant. Ik moet wel denken aan de 'Boulimisch Nervose Organisatie': https://www.academievoorverwondering.org/post/de-boulimisch-nervose-organisatie-column Dan is het weer dit, dan weer dat. Maar het blijven elke keer weer nieuwe modetrends in het management. Maar jouw punt van anders sturen mag er ook zijn hoor.

Meer over Duurzaam ondernemen