Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Als het mag een magere troost zijn: ook in Vlaanderen is onderwijs voer voor een verhitte discussie. Enerzijds het conservatisme van het onderwijs om om te gaan met verandering; anderzijds denkpistes die leiden naar een neerwaartse nivellering.

Misschien moeten een aantal beleidsvoerders dringend een paar TED-sessies bekijken van Sir Ken Robinson.

Dag Nico,

En dan blijkt Nederland 8 universiteiten in de top 100 te hebben staan van de Times Higher ranking.

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2013-14/world-ranking

Verder meldt de volkskrant:
“Twaalf Nederlandse universiteiten staan in de top-200 van de internationale ranglijst van het Britse magazine Times Higher Education. Dat brengt Nederland op de derde plaats wereldwijd, na de VS en Groot-Brittannië: hoger dan ooit.”

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/2953000/2011/10/06/Nederland-derde-op-lijst-universiteiten.dhtml

Vriendelijke groet,
Leon

Het gaat hierom niet alleen over het onderwijs op universitaire niveau maar het gemiddelde niveau landelijk en algemene ontwikkeling in Nederland.

Met vriendelijke groet,
Emmanuel

Sales en Marketing deskundige

Reactie op Leon:

In een boek van twee Amerikaanse Harvard professoren beschrijven zij hoe halve waarheden en gevaarlijke onzin binnen vele bedrijven als waarheid worden gezien en gebruikt.

In dat boekje geven zij ook als mening dat de door Harvard ontwikkelde MBA opleiding werkelijk bol staat van als algemeen geaccepteerde onzin. Gevaarlijke onzin die.nog altijd gezien wordt als waarheid maar wel aan de basis stond van de huidige crisis (mijn mening).

Deze professoren schreven ook in hun boekje dat Harvard zich bewust is dat ze met MBA studies onzin verspreiden. Maar zolang mensen erg veel held neertellen voor deze “Top opleiding” gaat Harvard er gewoon mee door. Je gaat toch geen gans met gouden eieren slachten.

Het genoemde lijstje van Leon? Het is maar hoe je het ziet…

Toon alle 4 reacties
x
x