Organisatie-professionals: uithuilen en opnieuw beginnen?

Cover stories

Woorden doen ertoe. Joe Biden zei het nog maar eens toen een opgewonden menigte het Capitool was binnengetrokken, na opgehitst te zijn door de toen zittende president. Wat volgde waren historische beelden van een stelsel dat ternauwernood overeind bleef, nadat er jaren op ingebeukt was met een sloophamer van woorden, woorden, woorden. Er was uiteindelijk een beslissing van een bedrijf voor nodig om ze te stoppen. De democratie zelf kreeg het even niet meer voor elkaar. Op die historische zesde januari van het nog steeds kersverse jaar 2021 werd nog maar eens duidelijk hoe belangrijk woorden zijn in alles wat wij mensen doen. We kunnen er de werkelijkheid mee proberen te beschrijven, maar ook compleet alternatieve werkelijkheden mee creëren.  En alles daar tussenin – meestal iets daar tus...

Naud van der Ven
Lid sinds 2019
Mooi geschreven, Harold, over het betekenisverlies van woorden en over de kakafonie.
Kon je niet doorlinken naar http://naudvanderven.blogspot.com/2021/01/de-banaliteit-van-het-kwaad-revisited.html, of mag dat niet?
S Kuperus
Lid sinds 2019
Eens met Bart Stofberg. Je boze toon maakte dat ik bijna afhaakte. Je stuk is zo een voorbeeld geworden van hetgeen het beschrijft.
Words do matter! Laat je bedoeling leidend zijn, niet je frustratie.
Jammer, want mn het eind van je stuk is mi bijzonder waarde-vol.
Harold Janssen
Auteur
Boos? Dan ben ik er niet in geslaagd mijn diepe verontrusting over te brengen. Over het in gelijkloop derailleren van zowat al onze systemen. En onze machteloosheid om er dan maar weer een boek tegenaan te gooien. De Tweede Kamer stelt een parlementaire enquête in. Hebben wij als beroepsgroep ook zoiets? Ik stel voor dat we in elk geval gelijk optrekken met de Kamer qua zelf-evaluatie.
Menno Spaan
Lid sinds 2019
Wat een kraakheldere analyse. De oplossingsrichting is duidelijk. Nu nog in praktijk vormgeven.

Meer over Organisatieadvies en consultancy