Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Naar mijn idee is niet alles wat weerstand lijkt daadwerkelijk weerstand. Zijn de blokkades van de Franse en Belgische boeren niet vooral een appel voor het ambachtelijke boerenbedrijf en daarmee voor welzijn van dier en mens? Innovatie in de bio-industrie heeft immers geleid tot veel dierenleed en vervuiling.

Je noemt China als voorbeeld van een innovatief land. Het is de vraag of dat werkelijk waar is, maar een gedachtewisseling daarover gaat nu misschien te ver. In ieder geval gaat de groei gepaard met ernstige verontreiniging en grote milieu-ongelukken. Hoe lang duurt het tot de grote steden in China niet langer leefbaar zijn? Zoals Tianjin dat feitelijk al niet meer is. Er waait daar cyanidepoeder door de lucht!

Er is dus nog een dimensie: waarden en normen begrenzen vooruitgang. Innovatie moet wel veilig, leefbaar, mens- en dierwaardig enzovoort zijn.

Je noemt Den Haag. Naar mijn idee wordt onze politiek nog overschaduwd door een deels volstrekt zinloos bureaucratisch monster: het Europese ambtelijk apparaat.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of