Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Erg herkenbaar stuk, dat ik enkel dubbel en dwars kan onderstrepen. Ben benieuwd naar het vervolg!

Mooi onderwerp! Zie zelf in de praktijk steeds meer het nut van juist het leren omgaan met tegenstellingen. Rationalisatie en een 9+ organisatie worden in dienstverlening kan goed samen gaan. Dit vraagt om ruimte binnen kaders en leidinggevenden die de dialoog aandurven te gaan als de praktijk op de werkvloer weerbarstiger blijkt te zijn dan de boardroom.

Branko,

Dank je wel. Het vervolg is er en zal hopelijk snel geplaatst worden.

Annemieke,

Mee eens. Dit is een moeilijke rol voor leidinggevende maar wel de rol waar het voor het overgrote deel om draait in management. Faciliteren van je medewerkers. Dat vraagt om een duidelijk statement vanuit managers in situaties waarin theorie en praktijk van elkaar verschillen.

Herkenbaar verhaal. Men wil iedereen tevreden maken. Politici zoveel mogelijk burgers (herverkiezing / macht) en bedrijven zoveel mogelijk klanten (omzet / winst). Kiezen of prioriteiten stellen betekent uitsluiting van groepen (burgers / consumenten). Politici zullen dat niet snel doen en voor organisaties vraagt dat om leiderschap met visie. Niet iedere leider is een tweede Steve Jobs (en daar zitten ook nadelen aan). Klanten stemmen met de portemonnaie en medewerkers willen vooral de ruimte om zelf keuzes te maken. Vrijheid is het adagium. Ik ben benieuwd naar deel 2.

Toon alle 5 reacties
x
x