Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Dirk-Jan,

heb je ook een suggestie voor de belangrijkste reden om dingen NIET samen te ontwikkelen? De patenten en octrooien? Ofwel het vel van de nog niet geschoten beer?

Groet,
Jos Steynebrugh

Weer een inspirerende column van Dirk-Jan. Er zijn tegenwoordig inderdaad zoveel initiatieven die het dagelijkse leven een volledig andere invulling kunnen geven. Alleen zien we daar doorgaans maar een schijntje van.

Daar ligt mijn inziens de grootste uitdaging. Hoewel co-creatie volstrekt onafwendbaar is, is wel de vraag hoe we bij al die initiatieven participanten weten te vinden. Anders gezegd, hoe maak je je co-creatie initiatief zo interessant dat er voldoende participanten zijn om te co-creëren?

De centrale vraag daarbij is ‘what’s-in-it-for-me’ of ‘what’s-in-it-for-us’ en daarbij komen traditionele zaken als marketingcommunicatie samen met nieuwe ontwikkelingen, zoals gamification. Ja, 2014 gaat zeker in dit opzicht een interessant jaartje worden!

Geweldige column van Dirk Jan. Hij slaat de spijker op de kop. De veranderingen gaan heel snel en met elkaar moeten we en kunnen we de participatiesamenleving dichterbij brengen. Particpe doet dat nu in 7 gemeenten en overal in combinatie met lokale partijen, met zorg en welzijn, met ondernemers oftewel een nieuwe aanpak met geweldige resultaten lees erover op http://www.participe.nu/blog/

dank je Jos voor je reactie; uiteraard heb je gelijk, co-creatie is geen panacee voor alle oplossingen. Zeker geen one size fits all gedachte dus! Maar concentreren (op een beperkt aantal items) én decentraliseren tegelijkertijd. Om zo ook maximaal gebruik te kunnen maken van de kracht van de afzonderlijke domeinen. Wat eigen is, blijft eigen. Sturend op eigen verantwoordelijkheden. En daarin past co-creatie m.i. als geen ander!

Goede groet, Dirk-Jan

Inspirerende tekst van Dirk-Jan! En hier liggen kansen voor de politiek; een nieuwe generatie politici en bestuurders die in plaats van de traditionele top-down benadering vanuit de filosofie van co-creatie gaan werken en doen?!!

Mooie inspirererende woorden! Ga ze direct in 2014 in de praktijk brengen.
Bedankt Dirk-Jan

[…] De kerstboom blijft een perfecte plek om eens in alle rust aantal issues te overdenken. Wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht. Maar belangrijker: wat we moeten doen om goed gesteld te staan voor het komende […]

Toon alle 7 reacties
x
x