Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Dank voor het delen van je inzichten. Ik deel veel van de inhoud, maar werd met name gegrepen door de titel. Jammer dat de aangehaalde metafoor over evolutie en revolutie niet verder is uitgewerkt. Als revolutie “terugkeer” betekent, dan vraag ik mij af terugkeer naar wat? Is terugkeer dan wel zo “vernieuwend” en zouden we dat met zijn allen wel moeten willen?

Evolutie is daarentegen veel complexer dan “de moertjes en schroefjes wat aandraaien”. Evolutie weet ook om te gaan met tijden van radicale verandering (denk aan de inslag van een meteoriet 65 miljoen jaar geleden). En het mooie is dat het hiervoor juist gebruik maakt van de logica van gisteren.

Om op een ordelijke manier om te gaan met deze “verandering van tijdperk” zouden we juist meer moeten kijken naar de onderliggende drijvende krachten van evolutie. Evolutie gebruikt namelijk een zich continu herhalend patroon voor innovatie. We zouden deze lessen uit de natuur meer dienen toe te passen binnen onze organisaties. Op deze beproefde methode (3,8 miljard jaar) zou ik mijn spaarcenten wel durven inzetten.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of