Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Beste Jan,

Dank voor een mooi en persoonlijk verhaal en het delen zeer waard. Waar gaat het nou echt om? Je antwoord is voldoende en hoeft wat mij betreft niet verder uitgelegd te worden. Maar om het ook te doen is nog een ander verhaal. Waar begin je? Krijg je de ruimte om het anders te doen? Heb je de vaardigheden om ook het andere gesprek te voeren? En nog veel meer vragen. Hopen dat de nieuwsgierigheid naar de antwoorden hierop het gaat winnen van de koudwatervrees.

beste Monique,
Ik heb een opdracht bij een (productie) bedrijf waar de samenwerking en communicatie slecht waren. Gelukkig werd dit door het management onderkend en ik ben daar (in kleine groepjes) met alle medewerkers in gesprek gegaan over wat in hun ogen anders en beter zou kunnen. Vaardigheden die je nodig hebt om die gesprekken aan te gaan zijn vooral het goed luisteren naar wat men te vertellen heeft en zorgen dat de mensen die daar iets mee kunnen doen, dit ook daadwerkelijk oppakken. Hier is een verandertraject uit voorgekomen, waarbij vooral is gewerkt aan meer duidelijkheid t.a.v. verantwoordelijkheden en bevoegdheden (ook over de afdelingen heen). En de manier waarop aan de verschillende processen leiding wordt gegeven is van groot belang. Je ziet dan ook dat er veel energie vrijkomt. En omdat de orde van de dag in veel processen bepalend is, heb je ook het management soms weer nodig om de vaart er in te houden. Voor mij zijn dit de mooiste opdrachten om aan te werken, omdat je ziet dat kennis en ervaring de veranderingen initiëren.

Dag Johan,
Inderdaad, luisteren is enorm belangrijk. Voor mij gaat het er ook om te luisteren naar wat er niet gezegd wordt en daar aandacht voor te vragen. Het echte gesprek voeren ook als dit betekent dat er wat moeite in het gesprek komt. Dat levert de mooiste inzichten op. Ik wens je veel succes en plezier bij je opdracht.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of