Hoe teams je verleiden om hard te werken

Cover stories

“Moet je kijken? Daar word ik nu moedeloos van.” De leidinggevende laat me een appje zien dat ze van een teamlid kreeg. “De printer is weer stuk en de helpdesk reageert niet! Zo kunnen we niet werken”

“Ze weten prima wat ze moeten doen om een strafrechtelijke procedure te starten, maar hoe ze een printer weer in werking krijgen, ho maar… Als ze nou eens een goed gesprek aan zouden gaan met de helpdesk… Want hier lopen ze steeds tegen aan. En het erge is. Ik ga het nog oplossen ook. Want het is druk. Ik wil dat ze hun werk kunnen doen.”

Vrijwel elke leidinggevende die wij spreken heeft de ambitie om zijn of haar team zelfstandiger te laten worden. Meestal vanuit de noodzaak om sneller te acteren op veranderingen, signalen en kansen. Maar ook omdat leidinggevenden anders te weinig aan hun ei...

Martin Waaijer
Pro-lid
Zeer herkenbaar verhaal. Voor de lezers van dit artikel heb ik een tip. Lees het boek 'De luie manager'. Daarin komt deze problematiek uitgebreid aan de orde.
Annemieke Figee
Auteur
Jouw eigen boek neem ik aan, Martin ;-)?
Han Oei
Lid sinds 2019
Zeer herkenbaar en pakkend geschreven. 'Luie' interventie die ik zelf vaak gebruik: "Wat gebeurt hier eigenlijk...? En wat is hier nodig...?"

Deze vragen nodigen uit om het patroon te zien en legt de verantwoordelijkheid bij betrokkenen zonder deze zelf over te nemen...

Meer over Leidinggeven