Frontsoldaten en Roofridders

Cover stories

Waarom verdienen sommigen zo veel geld zonder zelf ook maar enig risico te lopen, terwijl professionals die dagelijks in de frontlijn strijden  schrikbarend lage salarissen krijgen? Of nog erger: 'Terwijl Putin en zijn oligarchen op het pluche zitten, vechten hun frontsoldaten in de shit'. De metafoor van roofridders en frontsoldaten is van alle tijden.

Hoe kan het dat verplegers, politieagenten, vuilnismannen, conducteurs, onderwijzers en leraren financieel kort worden gehouden, terwijl anderen moeiteloos met miljoenen aan de haal gaan? Het lijkt een onmogelijk uit te leggen situatie die tot maatschappelijke onrust leidt en die binnen en buiten organisaties tot scheve ogen aanleiding geeft. Het taalgebruik is daarbij de laatste jaren danig verhard, wie veel geld in eigen zak steekt wo...

Gyuri Vergouw
Auteur
Dank Niels, altijd leuk om reacties van lezers te krijgen, of dit nu opmerkingen, vragen, ideeen of schouderklopjes betreft...en van de laatste soort is nog nooit iemand (dus ook geen frontsoldaat) dood gegaan. Dus dank!

Meer over Corporate governance