Een fragiele organisatie?

Columns

Antifragiliteit is het vermogen om wanorde – bijvoorbeeld in de vorm van fouten, tegenslag en mislukkingen - om te buigen in kansen, mogelijkheden en groei. Hoe een fragiele organisatie herkennen?

Nassim Taleb schreef er een boek over met de titel ‘Antifragile: Things That Gain From Disorder’ (2012). Volgens Taleb - een Libanees-Amerikaanse schrijver, statisticus, beurshandelaar en risico-analist – leiden veel mensen en organisaties aan fragiliteit, lees kwetsbaarheid voor risico’s en onzekerheden.

Een manier om een relatief nieuw construct te doorgronden is het ‘loslaten’ op een casus. Die diende zich onlangs aan in de vorm van een krantenartikel n.a.v. onderzoek van de journalisten Camil Driessen en Teri van der Heijde naar een aantal incidenten bij het bedrijf Nidera onder de titel

Twan Houben
Nagenoeg alle kenmerken van de fragiele organisatie komen wij tegen bij de bedrijven die wij begeleiden; bedrijven die onder bijzonder beheer van een van de drie grote banken vallen. Daarbij kan ook gesteld worden dat de eindverantwoordelijke(n) de oorzaak zijn (geweest) van het ontstaan van deze kenmerken.

Meer over Risicomanagement