Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Beste collega-auteur (je naam ontbreekt, of beter: ik zie ‘m niet), ik heb altijd geleerd dat risicomanagement alleen helpt als je die onderwerpen met enige regelmaat aggendeerd op de managementagenda. Want het kan natuurlijk niet zo zijn dat je eens per jaar een risicoanalyse maakt om die vervolgens ’n jaar later weer uit die bekende lade te halen. Actief managen heet dat bij ons thuis, gewoon daar waar ’t hoort: op de plek der moeite, aan de directietafel dus. En nergens anders!

Beste Dirk-Jan

Onderaan het bericht lees ik de naam vd auteur.

“De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen berichten in de media. In elk bericht vermelden wij de oorspronkelijke bronnen. Bronnen: Deloitte & Financieel Management door Drs. M. de Pooter”

Groet/Willem

Ik denk dat er aan de vier genoemde punten weinig hoeft te veranderen, hoewel ze voorbij lijken te gaan aan de nuancering die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden in het managen van risicos. Deels komt dit voort uit de definitie die gehanteerd wordt: “Risicomanagement is management dat risico’s van de onderneming moet verminderen.”

Dit is wat eng geformuleerd. Veelal gaat het om het in kaart brengen van risicos, maar ook om de afweging wat het kost om het risico af te dekken of wat het opbrengt als er bewust voor dit risico gekozen wordt.

Als deze omschrijving als uitgangspunt wordt gehanteerd, krijgt de discussie gelijk een andere lading.

x
x