Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

In de setting van goed functionerende teams verdient het spreekwoord “spreken is zilver, zwijgen is goud” aanpassing. Voor teams geldt eerder: “luisteren is zilver en delen is goud”.
In een goed samenwerkend team is naar mijn inzicht delen de norm.

Wat mij geholpen heeft is om onderscheid te maken tussen Samenwerkende, Ontlopende en Overlevende teams. Een moeizame samenwerking bevindt zich in een ontlopende en overlevende setting, daarover gaat de bijdrage van Rijk.

Wat het Google artikel (onder de link ‘goed functioneren van teams’) perfect aangeeft is wat samenwerking ondersteunt en vooral in welke omstandigheden teamleden zich kunnen ontplooien. Dank daarvoor Rijk!

Eenmaal in een overlevende setting is een nieuwe gedeelde mindset noodzakelijk. Uiteindelijk werkt het pas als teamleden bereid zijn (en zich uitgenodigd voelen) hun ontdekkingen, wensen, verlangens, bijdragen te delen. Ook voor een leidinggevende: luisteren is zilver, delen is goud.

Dank voor je reactie Pieter. “Eenmaal in een overlevende setting is een nieuwe gedeelde mindset noodzakelijk”, helemaal mee eens. En daarvoor zul je met z’n allen de moed moeten hebben om de “plek der moeite” te betreden (Lees: https://www.managementsite.nl/plek-der-moeite).

Een herkenbare casus en is van verschillende kanten en vanuit de verschillende actoren in en buiten de organisatie te bekijken en te analyseren. Los van het gegeven dat hufterig gedrag hedentendage bijna tot kunst wordt verheven, vgl hufterig gedrag in de media en naar en door publieke figuren. Er past alleen 1 antwoord: alleen de top van het bedrijf kan ingrijpen. Wanneer de top niet weet in te grijpen, past 1 actie en dat is wegwezen. Het is bij u en mij bekend dat ook in dit geval macht corrumpeert en de keuze voor het voort laten bestaan van deze verziekte situatie eigen belang dient en levens van medewerkers verwoest. Laf !
En ook: psychologiseren van deze problematiek en ambigue gedrag van deskundigen vallen ook onder hufterig gedrag! Stop daarmee . Nu !

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of