Amerika is zonder KPI’s ontdekt

Columbus leidde zijn schepen in de 15e eeuw naar India en ontdekte Amerika. Zonder IT, management concepten en een financiële afdeling. Gelukkig maar, want met SAP, dashboards en een omvangrijke administratie had hij met een gedemotiveerde bemanning Amerika vast niet ontdekt.3500-amerika-zonder-kpis-ontdekt_lTerug in de 21ste eeuw wordt vergeten dat IT een middel is en geen doel, en dat management concepten uitgevonden zijn om simpele zaken moeilijk te maken.

Helder communiceren is een succesfactor voor het opzetten van bedrijfsinformatie. Niet meer en niet minder. Je spreekt gewoon af waar je op wilt sturen en waar je elkaar op afrekent. Misschien wist u dat al als MT lid. Die succesfactor bestaat niet uit ondersteunende IT systemen of vlotte managementconcepten als six sigma of een balanced scorecard. Die zijn namelijk n...

max tarm
Als Columbus KPI's had gedefinieerd, dan had het contintent nu wellicht Columbia oid geheten, ipv naar een mislukte Italiaanse ontdekkingsreiziger.
paul van der linden
Hoeveel schepen vergingen er eigenlijk zonder Amerika te bereiken ? Die geschiedenis verhalen zijn wel niet zo beroemd, maar gaan toch over echte mensen.
De moderne kompassen hebben dan wel ellende factoren, maar ook voordelen. het zoeken naar een optimum ontbreekt in dit artikel. jammer!