Wat is het verschil tussen succesvolle en zeer succesvolle mensen?

Columns

Hoe kunnen mensen een topprestatie leveren? Is het hard werken of gewoon een kwestie van geluk? Wat is het verschil tussen succesvolle en zeer succesvolle mensen? 

Aangeboren talent?

Topprestaties worden vaak toegeschreven aan aangeboren kwaliteiten. Er wordt nog vaak gedacht dat bepaalde mensen geboren worden met een talent dat niet iedereen heeft. Als we analyseren hoe topprestaties tot stand komen, zullen we de mythes over aangeboren talent moeten vergeten. Ieder van ons die geboren wordt met gezonde hersenen, is in staat zichzelf te ontwikkelen en uitzonderlijke prestaties te leveren. 

De juiste aanpak

Anders Ericsson - een Zweedse psycholoog met een specialisatie in menselijke prestaties en expertise - heeft ons revolutionaire inzichten gegeven in talentontwikkeling. Jarenlang be...

Antoon Duijnker
Pro-lid
Dit artikel lijkt een open deur te openen :) totdat duidelijk wordt dat ook punt drie noodzakelijk onderdeel van de wil tot excelleren ‘moet zijn’. Je moet jezelf in een context ‘organiseren’ waarin je over de juiste coaching, begeleiding en ondersteuning kan beschikken. Dit vereist een kritische zelfblik (professionele zelfreflectie ís al onderdeel van de eigen praktijk), nederigheid (er is meer ‘te winnen’ - als in bereiken) én de inspanning moet ook aan ontspanning gekoppeld kunnen worden (kan je er van genieten?!).
Simpel artikel, mooie wetenschap, toegewijde inspanning! Dank dat dit langs de redactie is gekomen ;)
Willy Vanelderen
Lid sinds 2019
Ik ben er vast van overtuigd dat zonder een portie geluk om de juiste mensen tegen het lijf te lopen het bij ploeteren zal blijven.

Ook al dikwijls aangetoond, het gaat er meestal niet om wat je kent maar wie je kent.

Of waarom zou je anders meer verdienen omdat je groter bent of sneller aangeworven wordt omdat mooier bent?

Dat dit de efficiëntste manier is valt te betwijfelen maar het is nu eenmaal de realiteit.

Meer over Talent ontwikkeling