Strength Based Lean Six Sigma

Instrumenten · Columns

Als organisatieadviseur ben ook ik grotendeels opgeleid in het model: 'Wat gaat er niet goed? Dat zullen we dan eens gaan fixen.' Veel aandacht in deze manier van werken gaat uit naar wat we niet willen zoals verspilling, bottle necks en verstoringen in het proces. Dat zien we ook terug in methodes als Lean en Lean Six Sigma.

Tijdens de training Strength based lean Six Sigma (David Shaked & Theo van dern Eijnden) werd ik daar weer bewust van gemaakt. In de training wordt een alternatieve manier van advisering met betrekking tot procesverbeteringen aangeboden. De bekende consulting methoden en technieken uit het Lean en Lean Six Sigma repertoire, worden 180 graden omgedraaid. Onderzocht wordt wat juist goed, bruikbaar en succesvol is en hoe we daar van kunnen leren. Wat dit oplevert is ...

Florent Meier
Huib, leuk te lezen dat de link wordt gelegd tussen AI en Six Sigma. Ik lees dat je de training hebt gevolgd en ben erg benieuwd naar (eigen) ervaringen hiermee. Ik pas zelf AI toe in verschillende (verander) trajecten en ik zie de mogelijkheden zeker dus vroeg me af of er concrete voorbeelden van zijn.
hartelijke groet,
Florent Meier - Associate Partner performance improvement bij Focus Orange

Meer over Lean management en werken