Hoe teams elkaar het leven zuur maken

Cover stories · Boeken

“Ons eigen team is super! We kunnen lezen en schrijven met elkaar!” Die uitspraak horen we vaak binnen teams. “Het probleem ligt bij dat andere team. Daar kunnen we niet goed mee samenwerken. Ze snappen niet waar we mee bezig zijn. Volgens mij snappen ze zelf ook niet waar ze mee bezig zijn. Hoe de samenwerking tussen teams verbeteren?!”.

In dit artikel geven we je tips om beter samen te werken met andere teams. Eerst een voorbeeld.

“Ongelofelijk! Je kunt tegen hun ook nooit gewoon zeggen waar het op staat. Dan wordt je gelijk een week doodgezwegen. Wat is dat nou voor onprofessioneel gedrag! Zo kan ik toch niet werken!”.

Pieter, een gedreven salesmedewerker bij een telecomorganisatie is duidelijk uit zijn doen. Terwijl hij fulmineert checkt hij gelijk zijn mail en beantwoord hij een Whats...

Frank Slagter
Lid sinds 2019
En de leidinggevende zit met zijn/haar voeten op het bureau.
Leon Dohmen
Een handig concept. Hoe is dit concept toe te passen in die situaties waarbij mensen 'slechts' virtueel contact hebben en vooral samenwerken met hulp van electronische hulpmiddelen zonder elkaar fysiek te ontmoeten? Onderstaande link biedt mogelijk aanknopingspunten.

http://sloanreview.mit.edu/article/how-to-manage-virtual-teams/

Vriendelijke groet,
Leon Dohmen
Esther Splinter-Schut
Lid sinds 2019
Helder beschreven en direct toepasbaar voor iedere manager. Ook als er geen onderlinge conflicten zijn is het goed inzicht te hebben in en bewust te zijn van eigen handelen en de effecten daarvan op de omgeving.

Ook bij IT-veranderingen waar wij dagelijks mee te maken hebben zien wij de invloed van teams op de veranderbaarheid van de organisatie. Dit is daarmee ook een praktisch en direct toepasbaar concept ter ondersteuning bij (IT-)verandertrajecten.

Dank voor het delen van deze informatie!

Meer over Conflicthantering / Mediation