Praat minder over je passies, maar ga gedisciplineerd aan de slag

Columns

Passie, bevlogenheid, ‘anders durven kijken’, het aanwakkeren van nieuwsgierigheid, het zijn in veel veranderplannen en interventies belangrijke uitgangspunten om in organisaties te werken aan verbetering, klantgerichtheid en bijvoorbeeld innovatie. Maar er is een nieuwe trend zichtbaar in verandermanagement: die van de spijkerharde discipline, strikte structuur en soberheid. Niks onderstroom boven tafel krijgen, gevoelens bespreken of intervisiegesprekken voeren. Al dat geneuzel over groepsprocessen leidt namelijk af. Nee. Eerst je rommel opruimen, dan een simpel plan maken en hup aan het werk. Elk dag buffelen, meter voor meter, niet zeuren maar resultaten boeken.

Deze nieuwe ‘methode’ wordt aangeslingerd door online goeroes als Marie Kondo, Jordan B. Peterson en Jocko Willink. Ze luiden...

Paul van der Spek
Grappig dat zoveel mensen luisteren naar iemand die verkondigt dat heel vroeg opstaan en zware fysieke inspanningen leveren een recept is voor het behalen van successen. Hoe zou dat werken? Wellicht levert dit juist een excuus op om niet te doen wat je zou willen en kunt. Overigens: er zijn op de wereld miljarden mensen (ook veel kinderen) die keihard werken en heel vroeg moeten beginnen. Ze praten ook weinig over hun passies trouwens .... Online goeroes, doe zelf eens wat met jullie leven in plaats van holle praatjes houden.

Meer over Gedragsverandering