Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Yep. Goed dat je het zo weer eens positief onder de aandacht brengt. Macht bestaat al zolang mensen samenwerken en is een onmiskenbaar en onmisbaar onderdeel van besluitvorming en realisatiekracht.
Wij gaan daar in NL nogal ambigu en bangelijk mee om. Dat levert enerzijds ruimte op om vrij en out of the box en los van posities te denken en ontwikkelen maar anderzijds vaker nog vrijblijvendheid, onduidelijkheid en gevoelens van onvrede omdat macht wel ingezet wordt maar verdekt.
Niets zeggende besluiten, pocketveto, gedoogbeleid, om de hete brei heen bewegen, onvrede onder de oppervlakte, vertraagde besluitvorming, geen doorvoer kracht van besluiten zijn de effecten.

Vervang ” macht” door “gezag”, en je krijgt een andere , meer positieve perceptie.

Macht of gezag? Velen proberen het eerste te pakken, waarschijnlijk omdat ze het laatste ontberen. Maar ja daar moet je ook voor werken (en kost minder moeite dan naar beneden trappen en naar boven likken).

Soms moeten er harde keuzes worden gemaakt en dan kan je niet altijd iedereen tevreden houden (ook met mindere harde keuzes by the way), maar ik denk dat het gros van de medewerkers geen problemen hebben als er “streng doch rechtvaardig” wordt opgetreden en de bonus/-malus redelijk evenredig verdeeld wordt.

Maar ja, macht corrumpeert, daarom hebben managers een slechte naam in het algemeen.

Zoals hieronder ook al aangeven gaat het om gezag in plaats van macht.

Gezag ontleen je aan kennis en kunde (wie het weet mag het zeggen) waardoor andere je gezag accepteren, dat komt o.a. de snelheid van de besluitvorming ten goede. Bij gezag ga je uit van gelijkwaardigheid.

We draaien niet om macht heen, maar om verantwoordelijkheid heen. Als er een slechte sfeer is in een team omdat er twee mensen elkaar niet helemaal liggen betekent het niet dat je geen invloed hebt of kan hebben, het is dus ook jouw verantwoordelijkheid om hier wat aan te doen.

Macht is iets van korte termijn effecten. Op langere termijn werkt gezag vele malen fijner.

ps: dit zegt iemand die managen voor een heel groot deel flauwekul vindt;)

Toon alle 4 reacties
x
x