Maatregelen om de crisis met uw organisatie door te komen

Actueel

Een op de drie topmanagers heeft weinig vertrouwen in de eigen plannen om hun bedrijf door de economische crisis te loodsen. Desondanks denkt meer dan de helft dat hun bedrijf sterker uit de crisis zal komen.  Maar men twijfelt of hun organisatie de juiste maatregelen neemt. Ze vragen zich af of hun eigen bedrijf door de crisis geloodst kan worden. Nog zorgelijker is dat eenderde sceptisch is of de eigen plannen daartoe wel goed genoeg zullen blijken te zijn. (bron: BOOZ&CO)

Alle zeilen bij, een aantal maatregelen:

Het binnenhalen van nieuwe opdrachten wordt het meest genoemd als maatregel om de crisis te lijf te gaan. Daarnaast worden investeringen uitgesteld en wordt er meer aandacht besteed aan debiteurenbeleid.

Zonder strategie ben je nergens.
Mét strategie trouwens ook niet als he...

Veel crises vinden hun oorsprong bij (een deel van) het zittende management. In mijn praktijk kom ik geen bedrijven tegen waarbij de economische crisis de oorzaak is. De crisis is hooguit een katalysator voor problemen die al jaren voortslepen. De oplossingen liggen voornamelijk bij dat zittende management; is men bereid naar zichzelf te (laten) kijken. Is men bereid met scenario's te gaan werken / rekenen?

Meer over Crisismanagement