Het Lean-tijdperk voorbij?

Columns

Met grote verbazing hoorde ik in een training dat de trainer sprak over het Lean “tijdperk”. Hij sprak over Lean als iets uit het verleden, afgesloten en dood. En nu zijn we aanbeland in een nieuwe periode die totaal anders is. Gewoon alsof we spreken van de middeleeuwen: nu hebben we buskruit dus… kastelen werken niet meer….Misschien raden jullie het al.

Het betrof een training in het kader van een Agile uitrol

Met stijgende verbazing luisterde ik naar het verhaal. Hoe alles wat we ooit gedaan hadden min of meer niet gelukt was. Het management was wel gecoacht maar het had allemaal niet goed kunnen beklijven en we gingen nu aan de slag met de nieuwe, betere en meer wendbare wereld.

Op gegeven moment kon ik mijn verbazing en irritatie niet meer onderdrukken en heb hem aangesproken op zijn...

marco van der Ham
Lid sinds 2019
Freek,

Mooi stuk. Oude wijn in nieuwe zakken is in ieder geval van toepassing.
Dat geldt zeker voor de acceptatie en doorvoering in een organisatie. De overeenkomsten gaan verder dan dezelfde tools gebruiken. De achterliggende filosofie en het belang van samenwerken hebben lean en agile gemeenschappelijk.
Helaas geldt ook voor Agile het "wij van wc-eend principe.."

In mijn optiek zou je lean en agile moeten behandelen als een toolbox waar je uithaalt wat voor het probleem het meest geschikt is, de 'hype' voorbij.

Wat velen niet weten is dat agile gebaseerd is op lean.
Lees dit stuk van Martin Fowler, een van de opstellers van het Agile Manifesto, maar eens:
https://martinfowler.com/bliki/AgileVersusLean.html
Willem Mastenbroek
Pro-lid
Beste Freek

Terechte vragen aan het slot van jouw column “Welke rol zien we dan voor het middenmanagement weggelegd en hoe geef je effectief leiding aan zelfsturende teams?”.

In de praktijk spelen deze vragen keer op keer.

Er zijn veel voorbeelden van organisaties waar dit lukt. Dat lost overigens het probleem niet op want in de kern gaat het om verandering van houding en gedrag tot en met het topteam. En in mensen zit nu eenmaal geen knop waarmee dat effe kan worden aangepast. Ook al is goed uit te leggen om wat voor gedrag het gaat.
Daarbij komt dat menig <a href="https://www.managementsite.nl/kennisbank/organisatieontwerp" target="_blank">organisatieontwerp</a> onvoldoende condities biedt om zelfsturing te laten groeien en bloeien. Dan is het onbegonnen werk.

De volgende bijdragen verschaffen enig houvast:
- <a href="https://www.managementsite.nl/sturing-geven-zelfsturing" target="_blank">Sturing geven aan zelfsturing</a> <em>Een duivels dilemma?</em>
- <a href="https://www.managementsite.nl/leider-meer-zelfsturing-verantwoordelijkheid-creeren-hoe" target="_blank">Maak jij als leider ook deze fouten?</a> <em>Meer zelfsturing en verantwoordelijkheid creëren. Hoe gaat dat?</em>

En vooral de kennisbank-pagina <a href="https://www.managementsite.nl/kennisbank/sturen-op-verantwoordelijkheid" target="_blank">Sturen op Verantwoordelijkheid</a>.

Willem Mastenbroek
Hoofdredacteur ManagementSite

Meer over Lean management en werken