De hoofdzonde van Rutte: verdeeldheid

Columns

Een jaar geleden sprak Premier Rutte tijdens de pandemie het land toe met de toen nog vaderlijke woorden ’samen komen we deze moeilijke periode te boven’. De realiteit leert ons  dat van ‘samen’ nooit sprake is geweest. Het beleid van de overheid heeft in plaats van eensgezindheid en solidariteit voor tweespalt onder de Nederlandse bevolking gezorgd. De maatregelen van de overheid hebben een groep aan de rand van de afgrond gebracht terwijl een andere groep enorme winsten heeft kunnen opstrijken. Een klein groep professionals wel aan het medisch debat mag deelnemen en andere collega’s buiten gesloten worden. De ene groep die zich wel wil laten vaccineren, een applaus krijgt, terwijl de andere groep die dat niet wil als ‘personas non grata’ worden weggezet.

De tweespalt die onderhuids in de...

Ir. Jan G.M. van der Zanden
Lid sinds 2019
Inderdaad, "samen tegen Corona" is de grootste misleiding en new-speak die er is.

Door bewust beleid van de overheid worden tussen de 500.000 en 1 miljoen mensen (ondernemers in horeca, evenementen, cultuur, detailhandel en hun werknemers/ZZP-ers) in diepe armoede gedrukt. En de rest van het land heeft financieel geen centje pijn.

Dit is diep onrechtvaardig. Wel 100 keer erger dan de Toeslagenaffaire. Omdat het over minimaal 10 keer zo veel mensen gaat en de verarming minimaal 10 keer erger is dan de terug te betalen toeslagen.

Onbegrijpelijk dat hier door de VVD, maar vooral ook door links, niet veel harder tegen opgekomen wordt.

Ongekend onrecht!!!

Meer over Leiderschap