Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Helemaal eens. Treurig dat de onbewust onbekwame “zwalkende organisaties” het middel veelal aanwenden als doel, waarmee zij nog verder af kunnen dwalen van wat feitelijk fout zit in de organisatie.

Interessant artikel Jeroen. De metafoor in de conclusie is heel goed gekozen!
Ik zou ook willen toevoegen dat de Visie, Missie en Kerndoelen bijdragen tot de Agile organisatie, omdat je altijd hierop terug kan vallen als je de weg kwijt bent of als de omgeving verandert. Deze stellen de lange termijn doelen zoals de boom die alleen maar blijft groeien ondanks elke obstakel om uiteindelijk het “licht” te bereiken. En dat doet ze met beschikbare resources met behoud van haar eigenschappen (= kernwaarden) om uiteidelijk tot bloei te komen.

Interessant artikel.
Ligt de waarheid vaak niet in het midden en bestaat de ene vorm juist ook niet grotendeels uit de andere vorm en/of vult elkaar aan!
Wat mij opvalt is dat vaak van het ene uiterste naar het andere uiterste gegaan wordt. Juist bij organisaties die iets niet op de rit krijgen.
‘Het moet over een ander boeg’, wordt er dan geredeneerd.
Aansluitend aan eerdere reacties, zwalkend van de ene naar de andere methodiek; Hierdoor de methodiek voorop stellend, i.p.v. van richting- en hulpgevend!

Visie en richting blijft bepalend, “If you don’t know where you are going, any road will get you there” (Lewis Caroll) .

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of