Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Mike,

Het is prachtig om te lezen dat uw beschrijving van Agile Management in een VUCA wereld exact overeenkomt met het van binnen uit beleven van Creatieve wisselwerking (Creative Interchange). Nu is één van de toepassingen van Creative Interchange het succesvol voeren van Cruciale dialogen. U hoeft echt niet mijn boek ‘Cruciale dialogen’ te lezen om mijn bovenstaande boude bewering te kunnen onderschrijven. Op de zuster website http://www.innovatieforganiseren.nl vind je heel wat columns van m’n hand over zowel Creatieve wisselwerking als Cruciale dialogen.

Reeds meer dan twintig jaar geloof ik sterk in Creative Interchange en beleef ik het, zo goed ik het kan, van binnen uit. Een van de spin-offs van m’n beleving van het proces was de vertaling ervan naar moeilijke gesprekken, hetgeen uiteindelijk uitmondde in m’n boek ‘Cruciale dialogen’. De laatste paar jaar geven meer en meer mensen die het hebben over Agile, Resilience, Reinventing Organizations en dus Teal, Zelfsturing, het ‘afgrijselijke’ kantelen, … mij gelijk; ook al hebben ze misschien nooit gehoord over het onderliggend basis proces, het moeder proces van alle leren en transformeren: Creative Interchange.

Wat een fijn stuk om te lezen Mike, dank daarvoor! Veel organisaties worden inderdaad ingehaald door de werkelijkheid en komen te laat in beweging.Kom dus ook in beweging, voordat het te laat is…

x
x