“Gebruik je intuïtie, want dat is verstandig”

Cover stories · Interviews

Hoe doen ze het, wat beweegt ze en wat kunnen de lezers van ManagementSite ervan leren? De redactie gaat de komende tijd in gesprek met ondernemers in de meest uiteenlopende sectoren van onze samenleving. Mensen dus die voor eigen rekening en risico hun droom nastreven. Vallen en opstaan, lijden en loutering, verlies en winst. Geen promotieverhaaltjes, maar the real stuff.

Laurens Knoop (46) van The School of Life in Amsterdam legt als eerste zijn ziel op tafel

Je bent een gelukkig mens als je werk samenvalt met je persoonlijkheid. Dat je baan je biotoop is. Dat het nooit schuurt of te krap zit. Dat je de macht hebt om de zaken naar je hand te zetten. De ruimte om de koers te bepalen. En dan het liefst zonder de sores van het dagelijkse management. Laurens Knoop is zo’n mens.

Zelf definiee...

Harrie Oost
Lid sinds 2019
Achter het motto "gebruik je intuïtie, dat is verstandig" kan ik volledig achter staan. In mijn functie als leidinggevende maak ik daar al lange tijd gebruik van en meestal zit ik goed. Ook in (coaching) gesprekken met collega medewerker pas ik het toe en bespreek ik wat mijn intuïtie mij ingeeft. Dat geeft vaak verrassende antwoorden of wendingen in het gesprek waaruit blijkt dat je intuïtie goed zat. Ik kan dan ook alleen maar zeggen gebruik het.
In het begin is het wel wennen om er op te vertrouwen dat je intuïtie goed is, ik heb het gevoel gehad een stap in het duister te zetten, dus uit je comfortzone te stappen, maar het is daar zoveel leuker dan in de comfortzone.
Maarten Freriks
Intuïtie is gerijpte ervaring. Als je in situaties komt die je vaker hebt meegemaakt, kun je je intuïtie enigszins vertrouwen. Je hersenen maken in feite razendsnel een keuze op basis van ingesleten patronen. In onbekende situaties is het daarom minder verstandig om op je intuïtie of gevoel af te gaan. Zeer lezenswaardig in dat kader is het boek "Intuïtie maakt meer kapot dan je lief is"van Harald Merkelbach. https://uitgeverijprometheus.nl/nieuws/vijf-sterren-intuitie-maakt-meer-kapot-dan-lief-is-volkskrant.html
mkk
Helemaal eens met Paul Verburgt, we moeten veel meer lef hebben en onze intuitie vertrouwen. Daarin ligt veel wijsheid en kennis besloten, want de complexiteit van onze wereld pas niet in een spreadsheet met een beperkt aantal variabelen!

Meer over Ondernemerschap