Channels
 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Ik lees dit artikel als hoe het zou moeten gaan terwijl de implementatie nog echt moet starten. Welke lessen en ervaringen zijn er na een substantiële periode? Wat hebben deze mensen in deze organisatie nodig? Hoe ervaren de dagelijkse begeleiders de regelruimte?
Werkelijk gaan doen wat je je voorneemt is de uitdaging en dan dynamisch inspelen op de vragen die in de uitvoering ontstaan. Ik wens Jacko en de organisatie veel (zelf) organisatieplezier en zie uit naar het vervolgartikel;-)

Mooi om een ander voorbeeld te lezen hoe met zelforganisatie wordt gewerkt. Het blijkt toch maar weer opnieuw hoe iedere organisatie hierin eigen keuzes maakt en eigen ervaringen opbouwt. Familiehulp kiest voor ‘we gaan gewoon beginnen’. In het artikel is dan ook te lezen dat er bij aanvang al snel medewerkers afvallen omdat de manier van werken niet bij ze past. Voor IJsselmonde-Oost is het als organisatie met een christelijk karakter belangrijk dat iedereen in principe aan boord blijft en in gezamenlijkheid ontwikkelstappen worden gezet in zelforganisatie. Simon Sinek zegt daarover ook heel treffend dat leiderschap overeenkomt met ouderschap; goede leiderschap zorgen dat hun personeel excelleert. Vertrouwen en veiligheid zijn daarvoor essentieel, net zoals sturing. Hij zegt ook dat als je de omgeving goed inricht dat we allemaal de capaciteit hebben om bijzondere dingen te doen. Wanneer iedere organisatie zou kiezen om ‘maar gewoon te beginnen’, waar blijven dan de medewerkers die niet bij deze filosofie passen? Voor iedere organisatie komt het hierin erop aan om gepaste keuzes te maken, passend bij de visie en de cultuur. En dit vinden Marieke en ik juist zo mooi; het maken van die keuzes en het maatwerk wat daar dan bij past. En ja, IJsselmonde-Oost staat aan het begin. Zij zetten bewust en zorgvuldig stappen in de ontwikkeling naar zelforganisatie. We zullen hierover zeker later meer schrijven!

Ik ben met name geïnteresseerd in de mate van zelfsturing in relatie tot de ontstane personeelstekorten , kwaliteit & kwantiteit in het personeelsbestand.

Toon alle 4 reacties
x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of