Belangrijkste onderdeel van werving ondergeschoven kindje

Columns

Wat is het belangrijkste onderdeel bij de werving van nieuwe medewerkers? De wervingssite van uw eigen bedrijf, of het wervende deel van uw website. Al eerder bleek uit onderzoek dat 70% van de mensen die een vacature ziet direct naar de wervingssite van de organisatie gaat, zelfs als er een directe sollicitatie-mogelijkheid is. De wervingssite van het bedrijf is de plek waar 'de conversie' moet plaatsvinden. Hier moeten talenten besluiten voor uw bedrijf te willen werken, hier moet een geïnteresseerde een sollicitant worden.

De informatieverstrekking op deze sites is echter onder de maat en de ervaring die ze een sollicitant bieden ook. Uit vervolgonderzoek blijkt dat de belangrijkste reden om na het zien van een interessante vacature niet te solliciteren het ontbreken van een sectie over...

hiel terpstra
Tsja, de teksten in advertenties en op websites. Het is meer dan droevig. Informatie over arbeidsvoorwaarden en procedure is wat er ook mist, maar het is nog veel erger. De kandidaat moet, wil hij/zij zich voorstellen wat voor werk er te doen is, zich compleet verlaten op de eigen fantasie. De teksten die er staan komen rechtstreeks uit de functiewaardering en bevatten olifantenpoep als je moet: motiveren, delegeren, coördineren, rapporteren, controleren.
Het is een soort ezeltjeprik waarbij je niet eens weet aan welke muur de plaat hangt!
Wat is het punt met fantasie: you could be right, you could be wrong. But you don't have the faintest clue!

Het zal je maar gebeuren. Je ziet een tekstje. Schrijft een briefje over jezelf. Komt op gesprek. Dat gaat vrijwel nooit over het werk. Tweede gesprek ook niet, dan zitten je collega's te kijken of je wel aardig en niet bedreigend bent. Dan nog het salaris en hup je mag komen.
En op je eerste werkdag bekruipt je het vervelende gevoel dat je er niet ingestapt, maar ingetrapt bent.
Meteen weer naar huis gaan en op het web kijken is dan ook zo wat. Dus maar zien of je er wat van kunt maken. Zie hier een recept voor middelmatigheid.

Hiel Terpstra - It's all about doing

Meer over Human Resources Management