Opzoek naar je droom baan?

Actueel

Hoewel de recessie officeel ten einde is, zijn er nog lang niet zoveel nieuwe banen als dat er verloren zijn gegaan tijdens die donkere periode. Zeven tips voor een productieve banenjacht, ook als u al heel lang op zoek bent.

  1. Zoek gericht
    Helemaal als de financiële noodzaak er (nog) niet is kan het verleidelijk zijn ‘uw opties te verkennen’.  Schieten met hagel werkt echter niet. Weet wat u wilt en focus daar op, meteen.
  2. Vraag uw netwerk om concrete hulp
    Veel werkzoekenden laten familie, vrienden en zakelijke contacten weten dat ze op zoek zijn, maar vragen niet om doelgerichte hulp. Komt iemand met een voorstel dat u het eens zou moeten proberen in dat en dat bedrijf, vraag dan of hij of zij u in contact kan brengen met iemand die daar al werkt. Een persoonlijke introductie is erg waard...

Jan Paul Lottering
Inderdaad handige tips! Waar het omgaat is dat je je zichtbaarheid vergroot en dat kan op verschillende manieren. Zoals social media: vraag eens op twitter of iemand een functie/rol als .... voor je weet en sluit je Tweets af met #durftevragen. Plaats op je LInkedIn, FaceBook en Hyves statusbalk dat je beschikbaar bent voor de functie/rol van ...... , wie helpt mij aan een contactpersoon? Zet je cv op minimaal 3 verschillende vacature sites. En het belangrijkste: focus op welke baan, functie of rol je precies wilt! Dat is voor veel mensen moeilijk maar niet onmogelijk. Succes!

Jan Paul Lottering
Eigenaar van MindWorkshops.nl

Meer over Personal Branding