Channels

Hoewel de recessie officeel ten einde is, zijn er nog lang niet zoveel nieuwe banen als dat er verloren zijn gegaan tijdens die donkere periode. Zeven tips voor een productieve banenjacht, ook als u al heel lang op zoek bent.

 1. Zoek gericht
  Helemaal als de financiële noodzaak er (nog) niet is kan het verleidelijk zijn ‘uw opties te verkennen’.  Schieten met hagel werkt echter niet. Weet wat u wilt en focus daar op, meteen.
 2. Vraag uw netwerk om concrete hulp
  Veel werkzoekenden laten familie, vrienden en zakelijke contacten weten dat ze op zoek zijn, maar vragen niet om doelgerichte hulp. Komt iemand met een voorstel dat u het eens zou moeten proberen in dat en dat bedrijf, vraag dan of hij of zij u in contact kan brengen met iemand die daar al werkt. Een persoonlijke introductie is erg waardevol!
 3. Blijf in contact met uw netwerk
  Laat het niet bij een telefoontje, mailtje of bezoekje maar houdt het contact warm. Blijf informatie delen en blijf de mening en het advies van anderen vragen.
 4. Breid uw netwerk uit
  Ga op zoek naar oud-klasgenoten en –collega’s. Sluit u aan bij een brancheorganisatie. Sluit u aan bij een clubje werkzoekenden. Ga vrijwilligerswerk doen.
 5. Evalueer uw doelen
  Ga na wat u tot nu toe bereikt hebt. Is het tijd voor een plan B? misschien kunt u het eens proberen in een andere branche, als freelancer of als parttimer.
 6. Houd uw mentale gezondheid in de gaten
  Zit u er even doorheen? Erken dat dan. Neem iemand in vertrouwen. Ga er even tussenuit. Ga sporten. Zoek een uitlaatklep voor frustratie en stress.
 7. Ga online
  Beweeg u in de sociale netwerken. (LinkedIn) Zet uw CV online bij uw profiel en meld u aan bij een vacature bank zoals StepStone. Deze biedt de mogelijkheid u op de hoogte te houden van banen die bij uw aangegeven voorkeuren passen.

De rubriek ACTUEEL informeert u over recent verschenen berichten in andere media. In elk bericht vermelden wij de oorspronkelijke bronnen. Bron: Carp

Kennisbank onderwerpen:

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Inderdaad handige tips! Waar het omgaat is dat je je zichtbaarheid vergroot en dat kan op verschillende manieren. Zoals social media: vraag eens op twitter of iemand een functie/rol als …. voor je weet en sluit je Tweets af met #durftevragen. Plaats op je LInkedIn, FaceBook en Hyves statusbalk dat je beschikbaar bent voor de functie/rol van …… , wie helpt mij aan een contactpersoon? Zet je cv op minimaal 3 verschillende vacature sites. En het belangrijkste: focus op welke baan, functie of rol je precies wilt! Dat is voor veel mensen moeilijk maar niet onmogelijk. Succes!

Jan Paul Lottering
Eigenaar van MindWorkshops.nl

x
x