Werk zoeken? Zo doe je dat!

Columns

Het is te hopen dat je een groot netwerk hebt. Of het nu zakelijk is of sociaal, dat maakt niet uit. Laat iedereen weten dat je op zoek bent naar werk. Vertel er wel bij wat je ongeveer zoekt, want niet alle functiebenamingen zijn even duidelijk en zeker niet eenduidig over alle sectoren heen.

Hyves, facebook, myspace, linkedin zijn de ideale manier om ook verre kennissen te laten weten dat je op zoek bent. Als je werkeloos thuis zit, dan heb je eindelijk tijd voor sociaal netwerken. Twitteren is een vak apart. Wat je doet staat centraal (niet wat je denkt). Een snelle manier om andere te laten weten dat je solliciteert, waar en waarnaar. Als je consequent alle kleine dingen die je doet twittert, dan gaan mensen met je meeleven.

Inschrijven op alle vacaturesites spreekt voor zich. Daar ko...

Leo
Beste John of Jorg, Leuk algemeen verhaaltje. Dat kan mijn moeder me ook vertellen.
Hoe ga je om met mensen die 45 plus zijn en na 600 sollicitaties nog altijd niet opgeroepen worden. Je moet in je sollicitatie de voordelen van je eigen ik profieleren voor de nieuwe baas. Dat betekent dat je aan de hand van je sterke en zwakke punten mensen moet laten weten waar hun kracht ligt. E 6500,- subsidie per jaar voor de duur van drie jaar, plus opleidingskosten vergoed etc etc etc.

Job-hunting begint met het jagen naar werk als je 45 pusser bent. Je omgeving is niet geinterresseerd in jou werkeloosheid. Neen, want dat is niet goed voor hen zelf. Er zijn maar enkelen die je kunnen en willen ondersteunen. De rest zorgt eerst voor zich zelf.
Ben eerlijk tegen de sollicitant personeels consulent en zeg exact wat iemand wel of niet geschikt maakt als klant.
Mijd de uitzendbureau's want die vernagelen elke sollicitant doordat ze de vacature niet hebben. Probeer dat als sollicitant eens uit. Door met een functie te googlen.
Succes met de sollicitaties. Een positieve inslag helpt al veel te onderscheiden.

Meer over Personal Branding