De werkgemeenschap

Cover stories

Het najaarsnummer van Slow Management heeft als thema 'Werkgemeenschap'. Aanleiding is het onlangs verschenen boek  De Hark Voorbij, door Harold Janssen en anderen. Met dit boek wil Janssen een bijdrage leveren aan wat hij noemt ‘de herijking van onze bronnen’. Zoals hij stelt: ‘De geschiedenis – ons verleden – zit vol met pareltjes die zo voor het oprapen liggen. In combinatie heten ze ook wel gezond verstand’. Dit artikel is gebaseerd op zijn hoofdstuk over 'De werkgemeenschap'.

De werkgemeenschap

Het fenomeen is zo oud als de mensheid, maar toch kijkt menigeen er straal overheen. Het wordt tijd dat we werkgemeenschappen weer belangrijker gaan vinden dan organisaties.

It takes a village to raise a child. Het schijnt een van oorsprong Afrikaans gezegde te zijn. Hoe waar ook, dit idee is i...

L.J. Lekkerkerk
Lid sinds 2019
Mooi voorbeeld over R'dam CS-Veilig ... prima dat de bij veiligheid betrokken werkers van verschillende organisaties samenwerken i.p.v. langs elkaar heen werken. Toch is de vraag waarom alle betrokkenen ergens onderin de harken van hun organisaties blijven hangen. Wat is daarvan de meerwaarde?
Hans L.: de vraag stellen is hem beantwoorden. Als we al die overbodige lagen uit de hark verwijderen, zitten de werkers vanzelf niet meer onderin :-)

Meer over De Menselijke maat