Vruchtbare samenwerking tussen teams bevorderen

Cover stories · Boeken

We zijn nog maar net begonnen en de eerste kritische vragen vliegen ons om de oren. Wij hadden ons de aftrap van dit traject heel anders voorgesteld. We wisten wel dat niet iedereen meteen enthousiast zou zijn, maar zo kritisch hadden we ze niet verwacht.

We zijn bij een commerciële organisatie. Een software bedrijf met een moederbedrijf in het buitenland. De organisatie presteert uitstekend.

Om de huidige positie in de markt te behouden, wil het management team dat de organisatie zich blijft ontwikkelen. Er is al veel geïnvesteerd in scholing op het gebied van technische kennis en vaardigheden. Nu is het tijd om te investeren in de aanspreekcultuur.

Er zijn regelmatig spanningen en irritaties tussen de verschillende teams. Die worden zelden direct uitgesproken. Men is nu gewend dat één va...

Martijn Haan
Mooi voorbeeld! Hadden organisatie- en teamopstellingen hier niet een grote toegevoegde waarde gehad? Ongeschreven regels zijn er namelijk niet voor niets. Hier kun je wel mentaal vanaf stappen, maar als niet erkend is waar de regel vandaan komt, popt hij later in de tijd weer op. Dit naar mijn ervaring, wat natuurlijk niet generiek hoeft te zijn, maar toch..

Meer over Interne communicatie en samenwerking