Channels

6 Reacties

Prettig leesbaar, duidelijk, helder en precies wat ik nodig had voor mijn studie PZ.

Beste redactie,

Een burn-out kost volgens een der auteurs geld. Ik denk als auteur van “Een werkmaat voor maatwerk. Een praktijkhandboek over stress, arbeidsverzuim en burnout” (ISBN 90-75827-0106)dat zorg en aandacht schenken aan persoons- en organisatiegerelateerde vraagstukken altijd een materiele en immateriele investering vergt!!

Ook u worstelt met de begripsafbakening tussen overspanning en
burnout, die onduidelijk blijft. Ook U maakt geen onderscheid
tussen burnout als proces en burnout als syndroom.
Omdat U niet scherp genoeg omschrijft wat U eigenlijk precies
onder burnout verstaat, is veel van Uw (te vage) informatie
oude wijn in nieuwe zakken. Zo wordt burnout inderdaad een
modebegrip dat te pas en te onpas wordt misbruikt, totdat niemand
het nog (onterecht overigens!)serieus neemt.
Lees mijn visie in: Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekerings-
geneeskunde, 2000, 8 (7): 204-207.

Te druk, druk en te druk, geeft geen burnout denk ik, het is meer de druk die op de persoon terechtkomt, die kan ook zonder drukte.
Hoe merk je dit in je lichaam, gespannen, snel afreageren thuis en op het werk gaat enigzins alles voor je voorbij, langdurige hoofdpijn, ik merk dat een persoonlijke coach, die extra motivatie en duw kan geven om weer in het gareel te komen, een uitlaatklep die luisterd en advies geeft die zorgt dat je weer veel plezier in je job krijgt, beter nog, die brengt je op een hoger niveau waar je met nog sterke persoonlijkheid bezig kan zijn. Sterker en beter met meer resultaat. Waar zit ik precies tegen de burnout aan en heb 1x maal een gesprek gehad met coach op eigen verzoek. Positief met enkele woorden voel je al sterker, maar je bent er nog lang niet.
Hoe leg je dat uit aan de werkgever, in een zin, dat hij er beter op wordt en dat er meer resultaat mogelijk is met een persoonlijke coach. Gevaarlijk, ik weet het niet maar dit wil ik even kwijt.

Helder en overzichtelijk stuk, makkelijk leesbaar.
Wat ik zoek voor een onderzoek naar burnout is een enquette met vragen die gesteld kunnen worden aan hulpverleners over burn-out.
Ik weet niet of u mij daarbij kan helpen.
Odilia streep

Bij google staat deze site onder het trefwoord ziekte van Pfeiffer. ik dacht dus dat ik hier heel wat info vandaan kon halen b.v iets over bloed testen en allemaal van dat soort dingen dat met Pfeiffer te maken heeft maar ik kan er eigenlijk niets over vinden. Misschien komt het door moeilijke woorden die jullie gebruiken.
Als kind zijnde kom je er niet uit.

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

x

Inloggen op ManagementSite.nl

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account?

Word gratis lid
x

Inloggen

of