1 Ga groot wild jagen in Afrika
Komt het vaak voor dat u uw trage medewerkers dusdanig moet opjagen dat u ze wel kunt schieten? Dan is het misschien iets voor u om in donker Afrika op andere targets te mikken dan gortdroge omzetcijfers. Probeer wel ergens een handig onkostenpotje (persoonlijke ontwikkeling?) te vinden om het te financieren. Een buffeltje omleggen kost al gauw 8000 dollar, voor een luipaard of leeuw wordt er 2500 dollar van uw creditcard afgeschreven. Kijk op http://www.legendaryadventures.com/LAI-hunting/index.htm om ideeën op te doen.

2 Jaag uw bonus erdoorheen aan de roulettetafel
Je voelt pas echt dat je leeft als je geld uitgeeft alsof je het kantoor van een uitkeringsinstantie aan het inrichten bent. Dus waarom niet eens met de bonus onder de arm een gokje wagen in het casino?

3 Begin een romance met uw secretaresse
Natuurlijk is de romantiek al jaren uit uw relatie. Een slippertje met die lekkere secretaresse bijvoorbeeld. Laat rode rozen bij haar thuis bezorgen, maak stiekeme afspraakjes op een geheime plek in het kantoor en knipoog naar elkaar in de bedrijfskantine. U voelt zich weer een puber.

Lees ook:

Big Data is noodzakelijk voor een Rapid Response organisatie

4 Trek u terug in een klooster
Tijd om uw zonden overdenken in rust, regelmaat en sereniteit heeft u meestal niet. Veel kloosters bieden faciliteiten waarin u voor een paar nachten terechtkunt, mits u de huisregels niet aan uw laars lapt. Een bijzondere plek is het Russisch Orthodoxe Klooster van de Heilige Nikolaas in Hemelum, Friesland, waar u hooguit twee nachten mag blijven. Deelnemlen aan gebedsdiensten is verplicht – de eerste begint om 6.15 uur. De prijs is in overleg en afhankelijk van uw financiële situatie, dus vervals voor vertrek uw loonstrook. Kijk op http://www.kloosterhemelum.nl.

5 Practical jokes
Bekende klassiekers: bureaustoelen verstoppen, woorden van drie of vier letters verwerken in de automatische spellingscontrole van Word en natuurlijk de magische combinatie van een hoorn, een haak en secondenlijm.

6 Rebirthen
Ga even rustig zitten en word u bewust van uw ademhaling. Een rebirththerapeut leert u het inademen direct te verbinden met het uitademen, in een ontspannen ritme. Zo ademde u namelijk vlak na uw geboorte, toen u nog nooit van functioneringsgesprekken, deadlines of jaarcijfers gehoord had.

7 Ga vissen
Het kabbelende water en de zon in uw nek zullen u goed doen. Om toch nog een beetje de spanning erin te houden: laat uw sportvisakte thuis liggen en riskeer een boete van 30 euro.

8 Surprise, surprise
Zit u zo dicht op een burnout dat u zelfs de creativiteit en inspiratie ontbeert om ’s avond te bedenken wat u wilt eten, laat staan waar u naartoe wilt op vakantie? Surf dan met uw laatste krachten eens naar het Utrechtse reisbureau Swingbo, dat een complete verrassingsreis voor u samenstelt. Het enige wat u hoeft te doen is een reisprofiel invullen. Hou er wel rekening mee dat u als u uitgeklikt bent een weekje moet uitpuffen op Terschelling.

9 Ga winkelen zonder partner
Doet u samen een weekendje Hamburg en wilt u tijdens het winkelen daar geen last hebben van uw man? Wellicht heeft u al eens gehoord van de prachtige uitvinding van de Hamburgse Noxbar. Daar is namelijk een heuse Männer Garten, een soort peuterspeelzaal voor mannen. De filosofie van de Noxbar: Wer stört? Ihr Mann! Drop hem dus op deze manvriendelijke plaats waar hij voetbal mag kijken, een maaltijd krijgt en 2 bier. En dat alles voor het luttele bedrag van 10 euro! Alle informatie vindt u op http://www.maenner-garten.de/warum.htm

10 Luister naar rustgevende muziek
Uw computer kan helpen bij het relaxeren. Zet bijvoorbeeld http://www.iserenity.com/birds/birds.htm in uw favorieten. Vanaf deze pagina kunt u namelijk naar allerlei rustgevende geluiden luisteren. Kies voor het krekelconcert, laat een exotische vogel een mooi lied zingen, of luister naar het geluid van een douche. Een aanrader: klik op Wild Winds en haal een Bounty uit de snoepautomaat. U waant zich op een tropisch eiland.

Door: Nicole Gommers

(bron: managementteam)

Kennisbank onderwerpen:

Kennisbank onderwerpen:

 

Reageer

Na het plaatsen kunt u uw reactie nog 30 minuten aanpassen.

Reacties

Miscchien niet allemaal de meest praktische manieren om stoom af te blazen, maar met nr. 1, 2, 3, 7 en 8 kun je “live on the edge”. Klooster, Rebirthen en rustgevende muziek, nou ja. Hoewel het vervalsen van je loonstrook wel leuk kan zijn. Practical jokes of je man in een mannenspeelzal deponeren, prachtig. In ieder geval, je kunt erom lachen.

Prachtig, heb je hier nog meer van?

x
x