Vijf tips voor werkgevers en managers om corona-burnouts te voorkomen

Columns

Experts verwachten dat het aantal burnouts de komende maanden flink zal stijgen. Het zou gaan om vier miljoen mensen die binnen een half jaar mogelijk uitvallen als er geen actie wordt ondernomen. Burnouts kosten bedrijven tienduizenden euro’s per werknemer en zorgen voor veel persoonlijk leed. Deze vijf tips helpen corona-burnouts voorkomen.

Een burnout heeft nooit één oorzaak, maar is altijd een combinatie van verschillende factoren. De coronacrisis zorgt er onder meer voor dat mensen zich zorgen maken over hun baan, geldzorgen krijgen en tegelijkertijd met een andere thuissituatie te maken krijgen. We moeten nu in actie komen om corona-burnouts te voorkomen.

Een werknemer met een burn-out kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag, exclusief vervangingskosten en productieverlies. De ...

Rijk Binnekamp
Wil er nog één onder de aandacht brengen Ellen en dat is contact. Sprak vorige week nog iemand die binnen een overheidsorganisatie werkzaam is en vanwege Corona sinds maart vanuit huis werkt. Hij vertelde, behoorlijk geëmotioneerd, sinds maart van zowel leidinggevende als collega's niets meer vernomen te hebben. De emotie zat hem vooral op het feit dat hij, tot maart, in de veronderstelling verkeerde in een heel goed team te werken.

Meer over De Menselijke maat