Verbind ‘back’ en ‘front stage’ performance.

Columns

Wat is het verschil tussen teams in topsport, de kunsten versus professionele teams in organisaties? Dit werd onderwerp van een teamsessie over performance nadat ik zelf recentelijk heb opgetreden met mijn vocal group. Ik vertelde de deelnemers dat we week na week repeteerden voor ons concert: aan presentatie, hoe we de ruimte zouden innemen, samenwerken, hoe we elkaar met oogcontact feedback wilden geven tijdens het optreden..laat staan: het beheersen van noten, melodie, tekst en niet te vergeten: om van het geheel te genieten. Deze grondige voorbereiding maakte het optreden tot een succes.

Het belangrijkste verschil met teams in het bedrijfsleven is dat deze continu moeten ‘performen’. Er ontbreekt de luxe van een ware ‘backstage’ om te repeteren, feedback te geven en iets nieuws te prob...

Arend Ardon
Ha Jeanine, mooie column. Ik ben benieuwd naar jullie experimenteer- en leerervaringen na de zomer. Wil je daar dan weer over schrijven? Arend
erik burema
Applaus. Eindelijk de vaak te makkelijk gemaakte vergelijking met kunst en sport ter discussie gesteld. Inspirerend.
Een kleine aanvulling is wat mij betreft nog, dat vooral sportcoaches makkelijk 'wisselen' in die kortere piekprestaties. Ook dat werkt niet de werksituatie. Nog een argument om anders te lijken naar 'sterk' en 'zwak'.
Jeanine Jansen
Auteur
Dank voor jullie reacties! Ja, na de zomer zeker een vervolg.
En aangezien jullie {zo raad ik in het geval van Erik op basis profiel} beiden ook de liefde voor het maken van muziek kennen; wie weet wat er nog uit volgt..

Meer over Team ontwikkeling