De veranderlessen van het Coronavirus

Cover stories

Het voelt enigszins gewaagd om te schrijven over het Coronavirus. Vanwege de ontwrichtende impact op onze maatschappij. Tegelijkertijd is het beroepsmatig interessant hoe binnen BV Nederland niet alleen een virus zich verspreidt, maar ook een verandering. Talloze initiatieven gaan ‘viral’ en diep ingesloten opvattingen en gewoontes staan ter discussie. Wat kunnen we hiervan leren als het gaat om verandering in ‘normale’ organisaties? Dit is deel 1 van de lessen en volgende week komt deel 2. 

Het Coronavirus gaat ‘viral’

Nederland kun je zien als een organisatie waar wij nu allen een ‘medewerker’ van zijn. En ineens krijgt onze organisatie met het Coronavirus als ‘change’ te maken. Het is trending topic in ons organisatieland. In het verleden haalden veel vakgenoten Leandro Herrero – v...

Daen Blom
Deze reactie is eigenlijk meer met oog op de houding van Nederland in de Europese Unie, waarbij we voornamelijk de zuidelijke lidstaten zeer zwaar teleurgesteld hebben door ons ongelofelijk egoïstische houding met betrekking op onze lastige opstelling over eurobonden/ corona-obligaties. eigenlijk zou je dit artikel ook kunnen lezen vanuit Europees perspectief; waarbij BV Europa verschillende afdelingen hebben die elkaar nu tegenwerken en beconcurreren, wat bizar klinkt vanuit een bedrijfs-redenatie maar op politiek veld blijkbaar wél mogelijk is.
Lid sinds 2020
Helder betoog, Simon. Nuttig voor onze organisatie.

Meer over Innovatief organiseren